BUKVAR za prvi razred osnovne škole
Kategorije

BUKVAR za prvi razred osnovne škole

BUKVAR za prvi razred osnovne škole
Izdavač: Logos
Kod proizvoda: LOG1SR01
Dostupnost: Na lageru
Cena: 890.00RSD
Količina:     - ILI -   Dodaj za poređenje

Autori

Tatjana Mitić
Duška Milić

BUKVAR za prvi razred osnovne škole

Bukvar je ODOBREN Rešenjem Ministarstva prosvete.

Bukvar za prvi razred osnovne škole u izdanju Novog Logosa osmišljen je kao prvi i najvažniji udžbenik namenjen ćiriličkom opismenjavanju učenika na početnom nivou.

Pri tome se vodilo računa o individualnosti svakog učenika, njegovim potencijalnim predznanjima i razvojnim moguć nostima. Imajući u vidu činjenicu da u prvi razred osnovne škole polaze učenici sa raznolikim predznanjima, kognitivnim i emotivnim nivoima zrelosti, te različitim interesovanjima i talentima, autorke su se potrudile da prepoznaju i osmisle sadržaje za sve njih. 

Struktura udžbenika, raspored gradiva i stil izlaganja prilagođeni su uzrastu učenika koji počinju da čitaju i pišu. Bukvar se sastoji se iz četiri tematske celine: Dobro došli prvaci, Učimo štampana slova, Učimo pisana slova i Umemo da čitamo. Naprednim učenicima omogućeno je da praktično primene, usavrše i prošire znanje, a nisu zapostavljeni ni učenici koji imaju problema u savladavanju čitanja i pisanja.
 
U Bukvaru Duške Milić i Tatjane Mitić podstiču se različiti stilovi učenja i memorisanja gradiva, što je zahtev moderne nastave orijentisane na učenika.
Sadržaji se neprestano prepliću na nekoliko nivoa. Veština pisanja angažovana je kroz brojne i zanimljive grafo-motoričke vežbe. Vizuelna inteligencija se podstiče kroz dopadljive, funkcionalne i jasne ilustracije. Kroz raznolike zadatke i naloge učenici usavršavaju kognitivne veštine i razvijaju kritičko mišljenje.
 

Slovarica

 
 
Slovarica čini integralni deo Bukvara. Sastoji se od kartončića sa štampanim velikim i malim slovima ćirilice.
 
U gornjem delu svakog kartončića je sličica identična onoj u Bukvaru, a u donjem veliko štampano slovo. Na poleđini se nalazi odgovarajuće malo štampano slovo.
 
Pomoću Slovarice učenici na lakši i zanimljiviji način savlađuju pisanje i čitanje.

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:Powered by OpenCart
Udžbenici © 2018